perjantai 17. kesäkuuta 2022

Sokerilientä

Täällä sitä taas istutaan - HUSLABilla sokerirasituskokeessa. Jännittää, kuinka tällä kertaa käy. Unet ovat kehnommat, kuin edellisissä raskauksissa, syön huonommin ja liikun vähemmän. Ikääkin on enemmän. Etenkin nyt raskausaikana on maistunut herkut päivittäin. Nyt sitten vain odotellaan  - ensin tunti, sitten toinen ja lopulta niitä tuomion antavia tuloksia.

Näin koko viime yön enemmän ja vähemmän ahdistavia ja painajaismaisia unia sokerirasitukseen liittyen. Eilinen päivä oli kiireinen ja olin äänivaltaisena edustajana tärkeässä kokouksessa, joka päättyi vasta iltaseitsemän jälkeen - siis paastoajan jo alettua. Jouduin siis viimeistelemään päivällisen ja viimeisimmän hiilaritankkauksen siellä. Illalla en meinannut saada unta, kun kävin aivan ylikierroksilla ja päälle Tiitiäinen vielä herätti haluten viekkuun nuķkumaan.

Näkemissänu unissa heräsin joka kerta auttamatta myöhässä, söin vahingossa aamulla karkkia ja poljin kiellettyä hikivauhtia labraan. Missä unessa nyt mitäkin. Olo on yön jäljiltä nuutunut eikä vadelman makuinen sokeriliemi varsinaisesti parantanut oloa. (Ja jälleen kerran mietin, miksi 50-kiloinen joutuu litkimään lientä saman verran, kuin tuplat painava!)

Pyöräilin aamulla kävelyvauhtia labraan (urheilu ennen rasitusta on kielletty) ja nautin aamuauringosta. Tuntuu omituiselta olla taas täällä - viimeisen kerran koskaan tällä asialla. Samalla jännitän myös Peikkulaisen veriryhmää. Meillä on 50/50-todennäköisyys rhD-veriryhmän osalta ja toivon toden teolla, että arpa osuu Tiitiäisem tavoin negatiiviselle.

Tiistaina kirjoitin, kuinka Peikkulaisen vähäiseltä tuntuvat liikkeet huolettaa. Eilen hän sitten mylläsikin yllättäen koko päivän. Enkä nyt liioittele - liikkeitä todella tuntui lähes koko päivän. Tiedän hyvin, että näillä viikoilla sikiö on vielä sen kokoinen, että sikiö pääsee kääntyilemään vapaasti ja muutenkin on vielä aika hentoinen, minkä takia liikkeet eivät aina tunnu samalla tavoin. Silti vähäisiltä ja hennoilta tuntuvat liikkeet mietityttävät.

Nyt odotellaan. Odotellaan sokerirasituskokeen päättymistä, labrojen tuloksia, ensimmäistä kontrolliultraa, Peikkulaisen kasvua ja liikkeiden muuttumista. On edelleen vaikea sisäistää, että meille on tulossa kolmas vauva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti