torstai 3. helmikuuta 2022

Raskausoireita

On todella vaikea ottaa päivä kerrallaan murehtimatta liikaa raskauden kohtaloa. Kuulostelen oireita heti, kun ne eivät ole niin selvät, että olisivat väistämättä tietoisuudessani. Lasken päiviä seuraavaan etappiin, joka on ensi maanantainen varhaisultra.

Oireet ovat sentään vahvistuneet. Iltaväsy painaa silmiä väkisin kiinni yhdeksän jälkeen, mutta alkuyön sikeän unen jälkeen uni on hyvin katkonaista ja tuntuu loppuvan lopullisesti kesken viimeistään kuuden aikoihin. Pikkurillit puutuvat öisin edelleen eikä ilman vessakäyntiä selviä.

Lisäksi vaivaa etova olo. Se on vahvistunut viimeisen viikon aikana ja ensimmäinen puklukin tuli alkuviikosta. Etova olo on läsnä lähes koko ajan ja aluksi se oli pahimmillaan öisin. Meinasinkin saada sydänkohtauksen sinä aamuna, kun herätessäni tajusin, ettei pahoinvointi ollut vaivannut lainkaan, kello oli jo yli seitsemän enkä ollut koko yönä käynyt vessassa tai herännyt puutuneisiin pikkurilleihin. Rinnoissakaan ei tuntunut miltään,  vaikka ne ovat olleet painellessa aristavat.

Niin vain oireet kuitenkin palasivat ja mieli rauhoittui hetkeksi. Näitä oireiden häviämisiä tapahtuu säännöllisen epäsäännöllisesti ja aina ne saavat sydämen hyppäämään kurkkuun. Niin vastenmielinen ja väsyttävä raskausoire, kuin jatkuva etova olo onkin, olen siitä todella kiitollinen. Eipä pääse (niitä muutamia ooreettomia hetkia lukuun ottamatta) helposti hiipimään huoli mieleen, kun koko ajan on kaamea olo. 😆

Uskaltauduin lopulta tiistaina varaamaan myös neuvola-ajan. Se suositellaan varattavaksi raskausviikolle 8, joten se on sitten kahden viikon päästä. Harmillisesti omalle hoitajallemme ei ollut aikoja vapaana, mutta sovimme ajanvarausta hoitaneen hoitajan kanssa, että laitan hänelle varhaisultran jälkeen viestiä ja kyselen mahdollista ensikäyntiakaa tai sitten suoraan aikaa toiselle neuvolakäynnille.

Olisi kiva päästä taas samalle hoitajalle, kun hän tuntee minut ja tietää myös edellisen raskauden kulun eikä minun tarvitsisi taas selittää kaikkea uudestaan. Sain lisäksi ohjeen, että voin itse soittaa suoraan Naistenklinikan sikiötutkimusyksikköön, jossa meidän seuraavaa (mahdollisesti siis tätä) raskautta tullaan seuraamaan tarkemmin. Ajattelin ottaa tuonkin puhelun varhaisultran jälkeen.

Nyt mennään laskujeni mukaan enimmillään raskausviikolla 6+4. Jännä nähdä ultrassa, kuinka lähelle tuo lopulta osuu. Eniten kuitenkin jännittää, löytyykö kohdusta mitään elävää. Vähän jännittää myös se, missä alkanut raskaus siaitsee, kun oikealla puolella jomottelee välillä niin voimakkaasti. Syy löytynee keltarauhasesta, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti