torstai 27. tammikuuta 2022

Vihoviimeinen?

Tein tänä aamuna elämäni ensimmäisen viikkonäytöllisen raskaustestin. Toivon, että tuo oli samalla elämäni viimeinen raskaustesti.

Tein testin tänään siksi, että halusin tehdä sen vasta, kun testin pitäisi kaikki liikkuvat osat huomioiden näyttää viikkoja 3+. Ja kyllä, veren hCG-pitoisuus nousee jokaisessa raskaudessa yksilöllisesti eikä nuo viikkolupaukset osukaan kohdille kaikissa raskauksissa. 

Halusin kuitenkin saada itselleni joko viimeisen mielenrauhan tähän hätään (ja kokemuksen viikkonäytöllisetsä testistä) tai toisaalta varoituksen siitä, jos edessä on taas keskenmeno. Itse keskenmenoa pahemmalta tuntuu se, jos keskenmeno tulisi täysin kirkkaalta taivaalta ilman mitään ennakkovaroitusta.

Verenpaineet ja syke huiteluvat taivaissa tiimalasin välkkyessä ruudulla, vaikka olon olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla suhteellisen rauhallinen ja luottavainen aiemmin tekemieni testien tummuus huomioiden. Lopulta ruudulle ilmestyi Raskaana-tekstin kaveriksi 3+.

Nyt testit on testattu eikä minulla ole mitään nimenomaisesti tähän raskuteen liittyvää syytä epäillä keskenmenoa saapuvaksi. Seuraava etappi on puolentoista viikon päässä häämöttävä varhaisultra. 

Päivä kerrallaan. Siinä taitaa olla paras ohjenuora. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti