perjantai 21. tammikuuta 2022

Mitä oireet kertovat?

Raskausoireita ei käytännössä ole. Se pelottaa, vaikka kierolla tavalla myös rauhoittaa, koska syksyn kahdessa keskenmenneessä raskaudessa oireet olivat todella selvät. Voisiko siis oireettomuus olla myös hyvä merkki?

Toisekseen oireettomuus rauhoittaa siksi, että ilman kunnon oireita, niiden muutoksia on mahdoton seurata. Kun olo ei kerro mitään siitä, että olisin raskaana, niin vuodon mahdollisesti alkaessa tai raskauden muuten mennessä kesken en ehkä tipahda niin korkealta. Toisaalta minusta tuntuu tällä hetkellä ylipäätään siltä, että minut voi yllättää vain raskauden jatkuminen.

Tein aamun testin taas tärisevin käsin. En oikein tiedä, miksi testin tekeminen jännittää niin paljon. Ehkä siksi, että testiin piirtyvät viivat ovat ainoa todiste siitä, että raskaus mahdollisesti jatkuu. 

Testiviiva alkoi piirtyä ikkunaan jälleen heti nesterintaman saavutettua testikohdan ja se tummui aika lailla samaa tahtia kontrolliviivan kanssa. Lopullinen viiva jäi edelleen aavistuksen kontrolliviivaa vaaleammaksi, mutta oli jälleen tummunut kahden päivän takaisesta testistä.

Ehkä tässä on vielä toivoa jäljellä, vaikka oireita ei. Sinänsä oireiden lieveneminen tuntuu epäloogiselta, kun veren hCG-pitoisuus näyttää testien perusteella yhä nousevan (ja ei, näitä testejä ei tosiaan ole tarkoitettu tällaiseen, joten en tiedä, kuinka paljon todellisuudessa voi luottaa siihen, että testiviivan tummuminen kertoisi veren hCG-pitoisuuden muutoksista). 

Varasin tänään ajan varhaisultraan kahdeksannelle raskausviikolle. Vielä pitäisi malttaa odottaa puolitoista viikkoa. Niin kovasti toivon, että vuoto ei alkaisi sitä ja saisimme ultrasta hyviä uutisia.


Edit: Meinasinpa unohtaa! Yksi oire minulla on kyllä ollut ja pysynyt koko ajan. Noin viikko ovulaation jälkeen vasta meni löysäksi ja on ollut sitä siitä asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti