maanantai 17. tammikuuta 2022

Kaksi viivaa - taas

Siinä ne taas ovat - kaksi viivaa raskaustestissä. Aavistukseni osui siis oikeaan, vaikka tänä aamuna testin tärisevin käsin teinkin.


Kuten jo kerroinkin, minulla oli aika varma kutina siitä, että taas olisi edes jollain tapaa tärpännyt. Toisaalta oireet ovat olleet paljon lievempiä, kuin kahdessa syksyllä kesken menneessä raskaudessa. Ja viime yönä loppui se ehkä selvin oire eli kaamea pissahätä keskellä yötä. Siinä myös syy sille, miksi niin kädet täristen testiä aamulla tein.

Edellisten keskenmenojen ja kemiallisen raskauden jäljiltä odotusarvoni positiivisen raskaustestin lupauksesta on muuttunut keskenmenoksi. Mietinkin aamulla, kannattaako testiä ylipäätään tehdä nyt vai vasta viikon päästä. Oireetkin kun ovat niin mitättömät, minkä lisäksi kuukautiseni taitavat usein alkaa vasta noilla tietämin.

Halusin kuitenkin tehdä testin, kun olen hengästynyt jo lähes viikon verran niin herkästi - hengästyminen kun voisi kieliä jostain vakavammastakin, jos sen selittäjänä ei olisi alkava raskaus.

Testin tulos ei onneksi jättänyt arvailujen varaa (testin herkkyys on "tavallinen" 25 mIU/ml). Ei se toki mitään myöskään lupaa, minkä harvinaisen hyvin tiedän. Kuten ei lupaa raskausoireetkaan tai niiden puute. Nyt mentäisiin ovulaatio-oireiden ja positiivisen testin perusteella suunnilleen raskausviikolla 4+1 eli kolmen viikon päästä voisi saada varhaisultrasta hennon lupauksen, jos vuoto ei ala ennen sitä.

Tällä kertaa minua ei huvittaisi soittaa edes lapsettomuusklinikalle, vaikka samalla kaipaisin niin kovin sieltä niin vilpittömästi tulevia onnentoivotuksia ja muistutusta siitä, että kaikki voi mennä tällä kertaa myös hyvin.

Aion nyt joka tapauksessa sortua tekemään useamman raskaustestin joidenkin päivien välein niin kauan, kunnes testi näyttää tasavahvoja viivoja tai viivat lähtevät vaalenemaan. Eihän testejä tuohon ole tarkoitettu, mutta... Ehkä voisin koittaa ensimmäistä kertaa elämässäni viikkonäytöllistäkin testiä, kun tämähän voi olla myös viimeinen mahdollisuuteni tehdä sellainen.

Oireita ei tosiaan juuri ole eikä luotto ole muutenkaan korkealla. Viime yöhön asti vaivasi yölliset vessakäynnit, mutta tänä aamuna kiire vessaan ei ollut kova, vaikken ollut herännyt yölläkään vessaan. Muita oireita ovat herkkä hengästyminen (joka tekee maskin käytöstä todella ahdistavaa), väsymys (etenkin iltaisin), iltaa kohti hieman tukkoinen nenä, hieman koholla oleva ruuminlämpö, aavistuksen lämpimiltä ja kihelmöiviltä tuntuvat huulet, väritön vuoto (jota minulla on ovulaation jälkeen vain, jos olen raskaana), hieman laajentuneet pupillit ja ajoittain aavistuksen etova olo. Oireet ovat olleet kuitenkin TODELLA lieviä.

En toivo tällä hetkellä mitään niin paljon, kuin sitä, että meillä olisi tällä kertaa onni matkassa myös testiin piirtynyttä plussaa pidemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti