perjantai 17. syyskuuta 2021

(O)saanko iloita?

Pakko kirjoittaa, vaikken oikein tiedä, mitä. En tiedä yhtään, mitä ajatella koko tilanteesta.

Olen aivan uskomattoman onnellinen ja samaan aikaan olo on totaalisen epäuskoinen. Haluaisin tuulettaa ääneen, mutten uskalla tehdä sitä edes mielessäni, jottei tätä vain vietäisi meiltä pois.

Olo on paljon luottavaisempi, kuin viime kerralla. Samalla kuitenkin toistelen itselleni, että nyt ollaan viikko varhaisemmassa vaiheessa, kuin edellisen keskenmenon tapahtuessa. Hetkittäin mieleni valtaa silti suunnaton varmuus onnistumisesta ja ajattelen huutaa asian kaikille, jotka vain kuuloetäisyydelle sattuvat.

Eihän meillä ihan oikeasti ole mitään menetettävää, puhumattakaan kiireestä raskauden alkamisen osalta. Kuitenkin jostain iskee huoli, pelko siitä, että raskaus menisikin kesken. Ennen kaikkea pelko siitä, miltä se tuntuisi. Koska asiasta iloitseminen ja sen jakaminen tarkoittaa samalla sitä, että alkaisin rakentaa kuvaa pienestä ihmisestä sekä perheestämme sellaisena, kuin se hänen kanssaan olisi. Noiden mielikuvien romahtaminen väistämättä sattuu. Sen, jos jotain, olen oppinut.

Minusta tuntuu jostai syystä myös väärältä se, että tulin raskaaksi näin helposti. Ja vielä kahdesti! On petturiolo, mikä on tietenkin täysin absurdia. Yritän toistaa itselleni, että me ansaitsemme tämän - ihan kuten kaikki muutkin. 

Puolisko suhtautuu asiaan todella luontevasti ja vaikuttaa kaikin puolin onnelliselta sekä luottavaiselta. Se rauhoittaa ja luo uskoa siihen, että kaikki menee hyvin. Vielä en ole uskaltanut kuitenkaan varata varhaisultraa tai soittaa neuvolaan. Ehkä ensi viikolla?


5 kommenttia:

  1. Tuhannesti onnea ❤️ minä pidän peukkuja, mutta samalla luotan, että tämä kyllä menee teillä hyvin ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Fia. ❤ Tällainen lämmittää ja rauhoittaa mieltä yllättävän paljon. Itsellänikin on aika luottavainen ole, mikä varmasti selittyy pitkälti sillä, että mitään meiltä ei tällä saralla enää puutu.

      Poista
    2. Heti pakko korjata. Kyllähän meiltä puuttuu. Puuttuu se kokemus vaivattomasta raskaaksi tulemisesta. Tietenkin myös huolettomasta raskaudesta, mutta tuon jälkimmäisen mahdollisuus taitaa omalla historialla olla aika tiukassa.

      Poista
  2. Onnea <3 Tiedän ettei varmasti ole helppoa luottaa tulevaan, mutta yritä silti nauttia ilonhetkestä <3 Olette sen varmasti ansainneet <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 🤗❤ Sä taisit itse asiassa onnistua kiteyttämään sen tärkeimmän eli sen, että nyt on se hetki, kun saa nauttia tästä onnistumisen kokemuksesta ja onnesta. Ihan sama, miten raskauden kanssa lopulta käy. Tietenkin helpommin sanottu, kuin tehty, mutta kyllä mä taidan olla aika lähellä sitä. Kiitos❣

      Poista