keskiviikko 4. elokuuta 2021

Keskenmeno 2 vol.2

Vuoto on hiipunut eilisestä tavalliseksi kuukautisvuodoksi, mutta kivut ovat edelleen tavanomaista kovemmat. Yöksihän kivut äityivät lopulta niin koviksi, etten pystynyt nukahtamaan, vaikka olin ottanut maksimiannokset sekä ibuprofeenia että parasetamolia. Onneksi jossain vaiheessa väsymys vei voiton, sillä heräsin puoli neljän aikaan Tiitiäisen hakiessa minua pissakaverikseen.

Tänään olo on ollut kaikin puolin eilistä parempi, vaikka taitaa olla myös niin, että tämän asian käsittely on vasta alussa. Ihan siitä raskausuutisen käsittelystä alkaen.

Tämän tapahtumasarjan pohjanoteerauksesta vastasi sitten neuvola. Yritin soittaa eilen aamulla neuvolaan kysyäkseni, mihin tahoon minun tulisi olla yhteydessä, jotta päästäisiin keskustelemaan raskauteen liittyvistä lisäriskeistä. Meillä kun niitä olisi.

Takaisinsoitto tuli vasta tänään ja hetki sattui olemaan huono. Olin parhaillaan nousemassa autosta lasten ja äitini kanssa, joten jouduin pyytämään terveydenhoitajaa odottamaan ihan hetken, että sain pyydettyä äitini hoitamaan Haitulan ulos autosta. Itse menin Tiitiäisen kanssa sivummalle juttelemaan.

Terveydenhoitaja tiuski minulle todella rumasti, vaikka iso osa heille tulevien puhelujen aiheista lienee sellaisia, ettei niitä ihan missä tahansa voi huudella. Kuultuaan asiani, joka oli muuttunut vuorokauden kuluessa keskenmenoksi, hänen äänensä pehmeni aavistukseni, mutta edelleen vastaanotto oli kylmä.

Ainoa ohje, jonka sain oli, että pitää olla heti uudestaan yhteydessä, jos kivut jatkuvat. Itse piti udella, mitä tuo 'kivut jatkuvat' tarkoittaa. Myönnän, etten ole silti täysin selvillä. Soitan huomenna lapsettomuusklinikalle peruakseni varhaisulran. Ehkä sieltä tulee paremmat ohjeet. Lämmin ja myötätuntoinen vastaanotto takuuvarmasti.

Ystäväni sanoin: on uskomatonta miten yksin naiset jätetään keskenmenojen kanssa!!

4 kommenttia:

 1. Voi miten siellä on tapahtumat edenneet nopeasti, yllättävästi ja surullisesti 😔 tunteet on varmaan kyllä aivan älyttömästä kaaoksessa hetki tuon kaiken jälkeen, voin vain kuvitella. Anna itsellesi aikaa, rakkautta ja vaikka suklaata ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos miljoonasti Fia! ❤ Pitää yrittää nyt ottaa aikaa ja pysähtyä ihan kunnolla. Suklaa toimii aina. 👌💗

   Poista
 2. Voimia keskenmenosta toipumiseen <3 Olipa kamalaa käytöstä terveydenhoitajalta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. ❤ Pitäisi jaksaa tehdä valitus tuosta. Soitin lopulta Naistenklinikalle, josta sain kunnon ohjeet ja kehotuksen tehdä valitus.

   En jaksaisi tehdä. En ole pystynyt tekemään vielä siitäkään, kun eivät Haitulaa odottaessa lähettäneet kontrolliultraan sf-mitan tipahdettua keskikäyrältä käyrien alapuolelle.

   Poista