perjantai 26. kesäkuuta 2020

Vasta-aineita

Meillä tosiaan on se tilanne, että minä olen rhesus-tekijän suhteen negatiivinen, kun taas puoliskoni on positiivinen. Tiitiäinenhän on minun tavoin rh-, mutta Haitula rh+. Tiitiäistä odottaessa jännitin veriryhmäasiaa paljon tätä raskautta enemmän - varmaankin, koska tuolloin ei alkuraskauden jälkeen ollut enää oikein muuta stressattavaa, minkä lisäksi oli myöa ihan eri tavalla aikaa pyöritellä asioita ja stressata.

Tällä kertaa sydämentyksiä on riittänyt seulaan jäämisen takia sen verran, että kaikki muu stressaaminen raskauteen tai vauvan saapumisen mukanaan tuomiin mullistuksiin liittyen on jäänyt. Puhumattakaan koronatilanteen ja kaksivuotiaan tarjoamista lisämausteista.

Edellisessä verikokeessa verestäni ei löytynyt vasta-ainetta rh-tekijälle, mutta sain kuitenkin rutiinin mukaisesti anti-D-suojauksen. Viimeisimmän verikokeen tulokset eivät olleet ehtineet tulla ennen viimeviikkoista neuvolakäyntiä, joten kävin katsomassa ne OmaKannasta eilen illalla. Tällä kertaa verestäni on löytynyt vasta-ainetta. Kirjauksena lukee, että heikko vasta-aine johtuu todennäköisesti äidim saamasta rutiinimaisesta raskaudenaikaisesta suojauksesta (eli siis aiemmin saamastani anti-D-piikistä).

Minä tietenkin pelästyin tätä, mutta enpä tullut kuitenkaan soittaneeksi neuvolaan. En yksinkertaisesti vain jaksanut/saanut aikaiseksi. Näissä tilanteissa jotenkin toivoisi, että joku soittaisi tulokset ja avaisi niitä sekä vastaisi mahdollisiin kysymyksiin. Toki olisin voinut soittaa itsekin, mutta alkaa olla puhti niin loppu, etten vain onnistunut sitä tekemään. Nyt sitten stressaan viikonlopun yli tiistaiaamuiseen neuvolakäyntiin. Toivottavasti Haitulalla on kaikki hyvin eikä elimiatöni yritä hyökätä hänen kimppuunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti