sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Koska mennään?

Laskettuun aikaan on tasan viikko, mutta olo on sellainen, etten oikein usko raskauden jatkuvan ensi sunnuntaille saakka. Sormet on kyllä sen puolesta ristissä niin tiukasti, kuin vain mahdollista, sillä uuden kotimme remontti valmistui perjantaina ja varsinainen muutto on tulevana keskiviikkona. Niin kovasti toivon, että ehtisimme muuttaa edes suunnilleen ennen Haitulan saapumista.

Eilinen päivä kului kokonaisuudessaan kaverin polttareita juhliessa. Päivä oli pitkä, mutten kokenut sitä mitenkään raskaaksi, vaan jaksoin oikein hyvin muiden tahdissa Pääsin nukkumaan puolenyön jälkeen, mutta nukkumisesta ei lopulta tullut oikein mitään, kiitos kuumuuden, jatkuvan napakan supistelun sekä närästyksen, joka oli täysin itse aiheutettu runsaalla rasvaisen syömisellä sekä kuplajuomilla.

Aamulla heräsin hirveään "krapulaan". Oletin sen johtuvan väsymyksestä yhdistettynä kuumuuteen ja eilisen runsaaseen syömiseen. Pikku hiljaa kuvioon ilmestyi kuitenkin myös entistäkin napakammat ja kivuliaat supistukset, joita tulee useamman kerran tunnissa - välillä hyvinkin tiheästi. Hyvin samanlaisia tuntemuksia ja supistuksia oli edellisessä raskaudessa perjantai-iltana ja lauantaina, kun Tiitiäinen lopulta syntyi maanantaiaamuna.

Voi toki olla, että tämän päivän tuntemukset todellakin johtuvat rasituksesta ja huomenna palataan taas aiempiin olotiloihin. Terveydenhoitaja muistaakseni myös jollain neuvolakäynnillä varoitteli, että jo kerran synnyttäneenä aivan loppumetreillä saattaa tulla jonkinmoisia "valekäynnistymisiä" ennen kuin varsinainen synnytys sitten lopulta käynnistyy. Eiköhän asian laita selviä meille tässä seuraavan viikon kuluessa.

Tiistaina on seuraava neuvola ja keskiviikkona muutetaan viimeiset tavarat. Toivottavasti Haitula saapuu kuitenkin vasta viikon päästä. Ja toivottavasti hänellä on kaikki hyvin. Nyt pitää varmaankin vihdoin pakata sairaalakassi loppuun ja täyttää tuo sairaalaan mukaan otettava Ajatuksia tulevasta synnytyksestä -lomake. Tänään vasta konkretisoitui itselleni, että tämä Haitula tosiaan täytyy ihan tosissaan vielä synnyttääkin. Olisi ehkä voinut kuvitella, että tuo tosiasia olisi selvääkin selvempi jo yhden lapsen synnyttäneelle... ':D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti