torstai 11. heinäkuuta 2019

Toinen kierros

Täällä mennään siis nyt virallisesti toista kierrosta. Tämä(kin) kierros on alkanut epäonnisissa merkeissä. Ehkäisy on jätetty pois ja yritys alkanut maaliskuun alusta  ajatuksena kaunis tulee, kun on tullakseen. Munasarjani ovat niin auttamattoman monirakkulaiset, että kuukauden takaisen lääkärikäynnin jäljiltä lähdettiinkin sitten kuitenkin "toden teolla" yritykseen ovulaation induktio -hoidoin.

Tänään on kierron päivä 12 ja aamulla kävin follikkeliultrassa. Jälleen kerran venymään lähtenyt kierto käynnistettiin Terolutilla, minkä jälkeen käytössä oli 2x Letrozol kierron päivinä 26. Kuten jo aiemmin kirjoitin, ovulaation induktio Letrozolilla (ja Clomifenilla) toimi minulla edellisellä kierroksella aika lailla niin hyvin, kuin vain toivoa saattaa.

Tälläpä kertaa EI. Limakalvo näytti siltä, miltä tässä vaiheessa pitääkin (8 mm), mutta munasarjoista ei löytynyt yhtään isoa follikkelia. Sen sijaan niisä löytyi useita pieniä ja muutama vähän isompi pieni follikkeli (noin 57 mm) suurimman ollessa 7,4 mm. En nyt jaksa selailla vanhoja tekstejäni läpi, mutta tässä vaiheessa minulla on ollut AINA yksi iso munarakkula (yli 16 mm?).

Nyt on sitten vuorossa toinen kierros Letrozolia – tällä kertaa kerran päivässä sunnuntaihin asti. Tiistaina tulee sitten uusi tuomio. Oma lääkärimme oli ja on ensi viikollakin kesälomalla, mutta onneksi klinikan kaikki lääkärit ovat todella asianasa osaavia. Juttelin melko pitkään lääkärin kanssa ja ilmeisesti monesti monirakkulaisten munasarjojen kohdalla tilanne on tässä vaiheessa tämä.

Keinoja johtofollikkelin aikaansaamiseksi vielä tässä kierrossa (ja ainakin seuraavissa) taitaa kuitenkin olla ihan hyvin jäljellä. Toivoa siis on ja vinkkasipa lääkäri vielä lopuksi, että Clomifeeniäkin saa tarvittaessa poikkeusluvalla. En edelleenkään uskaltanut kysyä, miksi se ylipäätään on markkinoilta vedetty. Ainakin se on selvä, että Letrozol toimii Clomifeeniä paremmin/tehokkaammin ja monipuolisemmin lapsettomuuden hoidossa, minkä lisäksi Clomifeeniin liittyy monikkoraskauksien riski.

Toinen kierros on siis alkanut toisella kierroksella Letrozolia ensimmäisessä hoitokierrossa. On se kumma, että edellisen, pitkäksi venyneen kierroksen jälkeen olin aivan varma, ettei niin voi käydä enää toista kertaa. Vaan tässäpä sitä taas ollaan tämän kierroksen toinen vihellys takaisin lähtöviivalle. Lyhyen matkaa on onneksi vasta tultu ja jäljellä on edelleen kaikki mahdollisuudet päästä edellistä kertaa helpommalla.

2 kommenttia:

  1. Mä jouduin myös silloin Sinttiä tehdessä syömään letrozolia kaksin tbl + mut lisäks menopur pistoksia, kun tuo letrozol ei mulla yksinään kasvattanut follikkelia tarpeeksi. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nipsu! Tää jotenkin iski niin, kovaa, kun en ollut osannut kaikkien muiden pelkojen päälle pelätä, että aiemmin hyvin toiminut hoito ei enää toimisikaan.

      P.S. Mä en ole jostain syystä saanut sähköpostiin entiseen tapaan ilmoituksia kommenteista. D: Siksi nää on jääneet. Anteeksi.

      Poista