sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Ystäväni Rennie

Rennie. Ah! Kuten jo otsikosta saattaa arvata, on meille saapunut kutsumaton vieras – närästys. Minua on raskauden aikana närästänyt ihan yksittäisiä kertoja, mutta viimeiset päivät närästys on ollut jatkuva riesa. Neuvolan terveydenhoitaja on närästyksestä jo moneen kertaan varoitellutkin, kun minulla ei keskikropassa tuota ylimääräistä tilaa tosiaan pienen kokoni takia ole. Olen siis osannut odottaa närästystä saapuvaksi, mutta ei tämä silti kivaa ole. Toisaalta, enää kuusi viikkoa jäljellä. (Ja ainakin ensimmäinen Rennie auttoi heti!)


Raskauden alkupuoliskon pahoinvointia lukuun ottamatta olen päässyt tämän raskauden kanssa todella helpolla. Viime viikkoina jatkuva etova olo on taas nostellut päätään, mutta kertaakaan en ole joutunut pöntönhalailupuuhiin. Ainoastaan huonot yöunet ovat vaivanneet koko raskausajan ja nyt viimeisen parin kuukauden aikana väsymys on alkanut olla jo aika kova. Yöllä valvottava närästys ei tätä tilannetta ainakaan helpota.

Olen kuitenkin pystynyt tekemään työni normaalisti ja urheilemaankin useamman kerran viikossa. Lähinnä väsymys näkyykin siinä, että kaikki vähääkään haastavampi ajatustyö vaatii normaalia enemmän ponnisteluja ja vie näin ollen myös aika lailla energiaa. Toisaalta vesijumppa, kuntopiiri ja luisteluhiihto sujuvat aika normaaliin tapaan, vaikka osa liikkeistä täytyy tietenkin korvata jollain isolle vatsalle sopivammalla.

Mitään kipuja minulla ei tässä raskaudessa ole ollut. Jo se on erottanut tämän raskauden edellisestä, jossa koviakin kipuja oli heti alusta alkaen. Toki supisteluja on ollut jo melko varhaisista viikoista asti, mutta ne ovat täysin kivuttomia – joskin epämukavan tuntuisia ja haittaavat myös unta. Suurin yllätys on ehkä ollut se, ettei normaalisti talvisin vihoitteleva selkäni ole tänä talvena vihoitellut (yläselän pieniä lihasjumeja lukuun ottamatta) oikeastaan ollenkaan. Kiitän tästä investointiamme Tempuri-sänkyyn ja -tyynyihin.

Tällä hetkellä kaikki on siis voinnin puolesta erinomaisen hyvin. Koen oloni kaikin tavoin hyväksi, vaikka noita pieni ruikutuksen aiheita aina onkin. Äitiysvapaan alkuun on enää kuusi aamua, joten väsymyskään ei ahdista. Töissä on ollut kova kiire, joten kirjoittelu on jäänyt harmikseni viime kuukausina vähemmälle. Eiköhän vapaan alku ja mahdollisuus lepoon salli taas ajan ottamisen kirjoittamiselle. Nyt vain sormet ristissä, että Tiitiänen malttaa pysyä yksiössään loppuun asti, jotta tämä äiti saa levätä. :D ...vaikka kyllähän tässä alkaa olla jo aika malttamaton olo päästä tutustumaan tuohon pieneen möyrijään. 

4 kommenttia:

 1. Kiva lukea kuulumisia! :)
  Täällä kans välillä rennie on tosi hyvä ystävä, lähinnä ehkä iltaisin kun meen nukkumaan. Ai kun käy kateeks toi sun urheilullisuus, mää niin kans tahdon jo liikkua :D sielläkin päästään pian mammalomailemaan, ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raskauden ensimmäisellä puoliskollahan mulla jäi lähes kaikki liikkuminen, kun pahoinvointi oli niin kokonaisvaltaista, mutta nyt tosiaan on pystynyt menemään yllättävän normaalisti. Ihan tuuripeliähän tää on. :D Mutta jaksamiseen tuo liikkuminen on kyllä auttanut, mistä oon todella kiitollinen. Toivotaan, että synnytyksen jälkeen päästään molemmat sitten mahdollisimman pian ja hyvin liikkumaan. :)

   Poista
 2. Ai apua, kauhea morkkis tuli :D Mä en oo pystynyt edes ajattelemaan liikuntaa viimeiseen 9 kuukauteen, haha. En pysty enää edes bussipysäkille juoksemaan, kun häpyluu sanoo itsensä irti jo alkumetreillä. Noh ehkä sitten keväämmällä taas pystyy liikkumaan paremmin :)
  Mulla on muuten kans tuo närästys ilmestynyt loppuraskauteen. Mun on pakko nukkua tuplatyynyllä, ettei tarttisi koko ajan nieleskellä vatsahappoja. Ei tee kyllä hyvää selälle, mutta se tuntuu tällä hetkellä olevan pienenpi paha.
  Ei oo montaa aamua enää töitä jäljellä! :) Sitten jos äitiysvapaalla ehdit, niin olis kiva lueskella myös teiän viimehetken valmisteluja vauvan tuloon ♥ Oliko teillä jo kaikki vaunut ja muut hommattuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tuuripeliähän tuo taitaa olla, että miten liikkuminen raskausaikana onnistuu. Todella kiitollinen oon kyllä, että nyt jälkimmäisellä puoliskolla se on onnistunut, kun auttaa omaan jaksamiseen.

   Mä olen kanssa nostanut pääpäättä sängystä ylöspäin. En tiedä auttaako, mutta kaikki keinot kelpaavat.

   Meillä on muutama hankinta vielä tekemättä, mutta vaunut ostettiin duunikaverilta käytettyinä ja turvakaukalon saan toiselta duunikaverilta ilmaiseksi, kun ei niillä ole jälleenmyyntiarvoa. Pientä sälää vielä puuttuu ja pinnasänky. Mahdollisimman vähällä tavaramäärällä mennään ja ostetaan sitten sitä mukaan, jos tulee fiilis, että jotain ehdottomasti tarvitaan. Mutta kirjoittelen tosiaan sitten, ensi viikolla, kun duunitaakka helpottaa. :)

   Poista