keskiviikko 9. elokuuta 2017

Neuvolaärsytys

Eilen meillä oli ensimmäinen neuvolakäynti. Terveydenhoitajamme ja käyntimme kokonaisuudessaan voittivat edellisen mennen tullen. Tällä kertaa meillä kului aikaa vain tunnin verran, vaikka kaiken läpikäydyn olisi voinut tiivistää puolituntiseenkin. Harmittaa hieman, että noin upeaa järjestelmää, kuin Suomen neuvolajärjestelmä, ei näytetä juurikaan kehitettävän.

Niin tai näin, käynti oli kaikin puolin mukava. Painoni oli päässyt tipahtamaan yli kilolla, mikä ei ole kokoiselleni mitenkään mitätön. Se ei toisaalta yllättänyt, sillä vaikka olenkin pyrkinyt syömään hyvin ja säännöllisesti, niin olen tosiaan ollut viime viikot todella huonovointinen, mistä johtuen ruokaa menee toisinaan alas kehnonpuoleisesti.

Ainoa asia, joka minua toden teolla ärsyttää, on raskausviikot. Neuvolassahan raskausviikot lasketaan poikkeuksetta viimeisten kuukautisten alkamispäivästä. Toisin sanoen terveydenhoitaja siis kirjoitti eilen äitiyskorttiini raskausviikoiksi 9+0. Tuo on täysin mahdoton follikkeliultran, ovulaatiotuntemusten ja kahden varhaisultran perusteella. Silti se tuossa kortissa nyt lukee. Ultrien perusteella viikkoja oli eilen kasassa 8+1. Ärsyttää, kiukuttaa, harmittaa ja mitä näitä nyt on, että uudet viikot tavallaan korkkaantuvat ennen kuin ne todellisuudessa vaihtuvat.

Turhahan tällaisesta kai on herneitä nenäänsä vetää, mutta en vain voi olla harmistumatta siitä, että missään ei yksiselitteisesti todeta, millä viikolla menemme. Haluaisin tietää tarkat viikot, jotta voisimme puoliskoni kanssa rauhassa myhäillä Tiitiäisemme kehitysvaiheita. Ja tiedän kyllä, että np-ultran jälkeen viikkoja ja laskettua aikaa justeerataan, mikäli heitto on suuri. Mutta silti!

Ärsyttää niin ärsyttää. Vaikka samalla toinen ääni pääni sisällä huutaa, ettei minulla ole mitään oikeutta ärsyyntyä näin naurettavasta asiasta, kun kerran olemme keskenmenolta tässä raskaudessa välttyneet – ainakin toistaiseksi. Ja toivottavasti loppuun asti!

6 kommenttia:

 1. Kuukautisten alkamispäivä, tuo neuvolan Pyhä Lehmä :D jotkut ovat tuosta niin tarkkoja... Meillä oli esikoisen raskauden ensimmäisellä käynnillä kiva terkka, joka laittoi raskausviikot varhaisultran mukaan, siitäkin huolimatta että yksityisellä käytiin.

  Mutta älä noista viikoista välitä, seuraat niitä ultran mukaan meneviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäisi vain yrittää olla välittämättä. Fiilis on vain vähän sama, kuin tilanteessa, jossa joku tulisi iloisena hehkuttamaan, että jouluun on enää kolme yötä, vaikka itse hyvin tietäisi, että öitä on vielä reilusti viikon. ':D

   Poista
 2. Tuttu tunne, en ole varma että onko nyt menossa rv11+2 vai 11+3 vai 11+4 olen saanut kaikkialta eri arvion :D no ehkä ensi viikolla ollaan fiksumpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odotan np-ultraa aika lailla, jos vaikka sen perusteella suostuisivat muuttamaan. Mulla on noissa kuitenkin melkein viikko eroa. Ja siis turhahan tällaista kai on ärsyillä, mutta minkäs teet. :D

   Poista
 3. Mulla oli kans tänään neuvola ja mulla se terkka laitto ihan suosiolla sen ultran mukaan, koska heitto on mulla niin valtava (kuukatisten mukaan 10+1, ultran mukaan 8+2) :D Saa nähdä mitä ne laittaa mulle nt-ultra-ajaksi, kun heitto noissa on niin suuri. Mulla tais mennä tuohon käyntiin vaan puolisen tuntia, mutta toisaalta vastahan me siellä keväällä käytiin :) Ihanaa kuitenkin, että sullekkin osui kohdalle mukava terkkari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä sillä on iso merkitys minkälainen tyyppi siinä pöydän toisella puolella istuu. Meilläkin on melkein viikon heitto ja toivon, että ne justeeraavat tuota laskettua aikaa ja viikkoja np-ultran jälkeen, jos koon puolesta mennään edelleen synkassa edellisten ultrien kanssa.

   Poista