keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kaksi viivaa ♥

Kaksi viivaa. Raskaustestiin tuli kaksi viivaa! Siis minun tekemääni raskaustestiin tuli kaksi viivaa!


Olimmehan me molemmat tätä jo aavistelleet, vaikka minä meinasinkin luopua toivosta viime viikon muutaman hassun tuhrun takia. Ja siis selvyyden vuoksi vielä: Noiden tuhrujen havaitsemiseen tarvitsi melkein mielikuvitusta, minkä lisäksi ne olivat yksittäisiä kertoja kolmen eri päivän aikana. Kaikille tähänastisille kierroilleni on ollut tyypillistä tuhruvuoto, joka ei alettuaan ole ainakaan vähentynyt. Lisäksi tuota tuhruvuotoa ovat aina säestäneet melko kovatkin kuukautiskipuja muistuttavat tuntemukset kohdun tietämillä. Tällä kertaa kivut ovat puuttuneet kokonaan, mutta tilalla on ollut pieni nipistely ja jomottelu oikean munasarjan kohdalla. Siellä se keltarauhanen siis paahtaa kuin paahtaakin täyttä häkää! ^^

Ylipäätään oireeni ovat oikein ”mallikkaat”: Nälkä ja jano ovat olleet pohjattomat. Kuvotuksen tunne tulee aaltomaisesti (joskin olin yhdistänyt sen viime päivien jännitykseen ja näläntunteeseen). Nännit muuttuivat helliksi jo neljä päivää ovulaation jälkeen ja rintojen aristus alkoi viikkoa myöhemmin. Nyt rinnat ovat raskaat ja sivuilta täysin kosketusarat. Lämpö huitelee 37,5 asteessa, kun normaalisti ruumiinlämpöni on alle 36,5 astetta. Viimeisen viikon ajan on ollut myös sellainen hassu, tavallaan huimaava fiilis, muttei kuitenkaan huimaa. Oireet tuovat minulle varmuutta siitä, että kehossani todella tapahtuu jotain. Yritän kuitenkin olla seurailematta oireitani liikaa, etten ottaisi niistä turhaa stressiä, sillä viime kerralla juuri oireiden muuttumisen takia tiesin, että meidän vauvamme ei koskaan jaksaisi vauvaksi asti. Mutta siis, lupaavalta näyttää!

Tällä kertaa onnistui raskaustestin tulkintakin. Edellisellä kerralla olin niin totaalisesti luopunut toivosta, etten jotenkin edes ymmärtänyt testiin piirtyvän kahden viivan tarkoittavan raskautta. Tuo oli jälkeenpäinkin ajateltuna todella outo kokemus. Tänään testin tekemisen ainoa haaste oli tikkuun osuminen, sillä käteni alkoivat täristä aivan julmetusti pakettia auki repiessäni. Kun ikkunaan sitten alkoi piirtyä kaksi viivaa, hilpaisin saman tien esittelemään sitä puoliskolleni.

Enpä muista, koska olisin nähnyt tuon miehen viimeksi niin onnellisena! Ja se ylpeyden tunne, joka itselleni tuli testiviivan alkaessa piirtyä ikkunaan! Samalla hiipi salaa pieni pelko persuksiin. Olen kuitenkin päättänyt olla murehtimatta liikaa (helpommin tietenkin sanottu kuin tehty!), sillä tähän koko taipaleeseen on kuulunut jo ihan liikaa pettymystä, pelkoa, surua, tuskaa, epätoivoa ja kiukkua. Nyt eletään tätä hetkeä ja iloitaan siitä – murehtia ehtii myöhemminkin, jos tarve on.

Ehdinpä jo soittaa lapsettomuusklinikallekin ja sain varhaisultran heinäkuun loppuun. Tuolloin alkio on (meinasin jo kirjoittaa olisi!) viiden viikon ikäinen, sillä ovulaatio osui juhannusviikon keskiviikkoon, kiertopäivälle 15. En valitettavasti saanut aikaa omalle lääkärillemme, sillä hän on tuolloin kesälomalla ja minä taas elokuun ensimmäisen viikon reissussa. Mutta tärkeintähän tässä on päästä näkemään, että kohdussa on kaikki hyvin. (Pakkohan siellä on tällä kertaa olla?)

Jos rehellisiä ollaan, niin olin varautunut siihen, että yrittämistä jatkuu vielä tovin. Tavallaan toivoin myös, että olisin ehtinyt käsitellä kaiken tähän asti kokemani tämän blogin avulla ennen uuden raskauden alkamista. Toisaalta ajattelen, että ehkä tämän blogin aloittaminen on yksi niistä nimenomaisista syistä, jotka vähensivät stressiäni ja näin ollen tekivät raskautumisen helpommaksi. Mene ja tiedä. Ja onhan tässä yhdeksän kuukautta aikaa käsitellä asioita ennen kuin vauva syliin saadaan. KUN saadaan. ;)

Jänskättää ja hieman pelottaakin, mutta olen poskettoman onnellinen! Onkohan se lopulta meidän tiitiäinen? :’)


6 kommenttia:

  1. Jeee ihanaa ihanaa ihanaa !! ♥ Onneksi olkoon plussakamu! :D Odottelinkin jo, että koska tulee uutta postausta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Alina! <3 On tää vain ihmeellistä. Oli aika eri fiilis soittaa lapsettomuusklinikalle tällaisella asialla. Sieltä tulivat tän raskauden ensimmäiset onnittelut. :D

      Poista
  2. Oih! Onnea paljon ja tarrasukkia matkaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Tarrasukille taitaa tosiaan olla käyttöä. :)

      Poista
  3. ONNEA ONNEA ONNEA! Olen käynyt täällä tänään monta kertaa katsomassa että onko tullut uutisia <3

    Riikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. ^^ Kiitos, kiitos, kiitos! <3 Näistä onnitteluista tulee niin uskomattoman onnellinen ja etuoikeutettu fiilis.

      Poista