keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Kuumia aaltoja

Tiedättekö sen tunteen, kun herää aamulla ja on lähes varma siitä, ettei yön aikana ole nukkunut kuin yksittäisiä silmänräpäyksiä? Viime yöni oli tuollainen. Ensin ei meinannut tulla kunnon uni, ja kun uni lopulta suvaitsi saapua, oli se kaikkea muuta kuin kunnollinen. Tuntuu, että olin koko yön puoliunessa, josta sitten kaiken kukkuraksi heräilin vähän väliä. Mieli varmasti jossain määrin liioittelee tuota tunnetta, mutta piinaava viime yö joka tapauksessa oli.

Pääsin juuri eilen hihkumasta sitä, kuinka minulle ei tule (tai siis ei muistini mukaan tullut edellisellä kerralla) sivuoireita clomesta. Vaan kuinkas sitten kävikään. Viime yönä seurakseni saapuivat – varmaankin kesää juhlistamaan – kuumat aallot. Naureskelinkin aamulla puoliskolleni, että pääsin jälleen (myös Letrozol tarjoaa minulle tämän riemun) kurkistamaan mahdolliseen tulevaisuuteeni. :D  …vaihdevuosia odotellessa.

Ja aivan kuin kuumat aallot eivät olisi itsessään jo tarpeeksi! Näitä pirulaisia seuraa uskollisesti oma joukkonsa kylmiä aaltoja. Ne saavat käyttövoimansa kuumien edeltäjiensä jälkeensä jättämästä hiestä. Onneksi nuo piinaavat mainingit ajoittuvat vain yöaikaan (kopkop). Joskin, aika lailla loppuun väsyneellä ihmisellä olisi kyllä käyttöä kunnollisille yöunillekin.


Kaiken kukkuraksi tuossa ristiaallokossa ajelehtii tyypillisesti jos jonkinlaista unenpätkää. Olen viime yönä nähnyt muun muassa unen, jossa olin tulevan maanantain follikkeliultrassa. Munasarjani näyttivät siltä, miltä ne useimmiten näyttävätkin – pieniä rakkuloita täyteen ammutuilta. Kummastakaan ei siis löytynyt yhden yhtä johtofollikkelia.

On vaikea sanoa, oliko uni hyvä vai huono. Tuo johtofollikkelin puuttuminen toi hurjan pettymyksen tunteen, mutta myös helpotuksen huokauksen. Ainakaan sieltä ei kypsyisi useampaa (vaikka ei toisaalta yhtäkään) Graafin follikkelia, joten ei tarvitsisi jännitellä monikkoraskauden riskiä. Ja nyt pääsisimme nauttimaan lomastamme täysin ilman lapsettomuuteen ja raskauden yrittämiseen liittyvää stressiä. Osaisinpa myös valvemaailmassa suhtautua yhden yrityskierron väliin jäämiseen tuolla tavoin! ;)

Viikon päässä siintäviä loma-aaltoja odotellessa. Onneksi näistä mainingeista päästään selvemmille vesille ennen sitä! Tai ainakin jonkin muunlaisille vesille.

2 kommenttia:

  1. Mulle tuli kans Clomifeneista ihan järkyttäviä kuumia aaltoja :D Jajust nimenomaan öisin, niin yöunethan siinä menee. Toivottavasti noilla oireilla kuitenkin vastetta löytyisi juuri sopivassa määrin :)
    Ihanaa ja aurinkoista lomaa sinne! Ei oo enää montaa päivää jäljellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Parasta toivoen. ^^
      Onneksi tämä on se ajanjakso, joka raskautta yrittävällä kuluu yhdessä hujauksessa. ;) Ja kuumat aallotkin antoivat paremman unirauhan viime yönä. ...nyt kannattaisi varmaankin ristiä sormet. :D

      Poista