torstai 9. joulukuuta 2021

Kolmas kerta toden sanoo?

Ovulaatio oli vajaat kaksi viikkoa sitten. Lauantain vastaisen yön kivut eivät jättäneet epäilystäkään siitä, milloin ovulaatio todella tapahtui. Kivut olivat aivan jäätävät! Jouduin vaihtamaan keskellä yötä jopa alkkarit vanhoihin venähtäneisiin, koska ihan kaikenlainen kosketus alavatsan ja takapuolen alueella tuntui suoranaiselta kidutukselta.

Ovulaatiotestihän näytti plussaa perjantaina enkä olisi varmaan tiennyt ovulaatiota saapuvaksi ilman sitä (ja yön kipuja). Kaikki tavanomaiset ovulatio-oireet puuttuivat. Lämpö kyllä nousi heti lauantaina yli 37 asteeseen, mikä on hyvä todiste ovulaation tapahtumisesta.

Olen seuraillut mahdollisia raskausoireita todella tarkkaan. Miten sitä onkin taas saanut itsensä sellaiseen asentoon, että kuulostelee jokaista rasahdusta, kuin mikäkin luulotautinen! Mitään sen kummempia oireita en ole kuitenkaan huomannut, mitä nyt vasen munasarja jomottelee ja nännit hieman aristelevat - niitä painellessa. Siis oireita, jotka ovat tyypillisiä ihan kaikille kierroille. 

On minulla ollut aavistuksenomaista hengästymistä viimeisen kahden päivän ajan, minkä huomaan lähinnä maskia käyttäessäni. Lisäksi lämmöt ovat nousseet päivien kuluessa taas yli 37,5 asteen, mutta ehkä ne nousevat aina kierron loppua kohden. Olen myös heräillyt jo useamman päivän ajan pirteän oloisena aamukuudelta, kun normaalisti nukun helposti yli seitsemään.

Toisaalta yöllä ei ole tarvinnut ravata vessassa, nenä ei ole tukossa (paitsi flunssan takia ajottain) eikä olo ole etova. Illalla väsyttää tavanomaista aikaisemmin, mutta olen tosiaan myös herännyt tavanomaista aikaisemmin.

Tein kuitenki testin tänä aamuna, koska olen menossa maanantaina virtsarakon tähystykseen (koska pissasin kuukauden takaisen virtsatietulehduksen yhteydessä ihan toden teolla verta 🥶) ja halusin tehdä testin tänään, jotta voin vielä huomenna tarvittaessa soitella Urologian polille kysyäkseni... jotain. Tähystyksen voi tehdä, vaikka olisinkin raskaana, mutta kai minä kohdalleni kertyneiden kokemusten jälkeen haluan olla tilanteessa, jossa olen saanut rauhassa miettiä ja keskustella.

Tein siis Yliopiston apteekin raskaustestin (joka on jostain syystä oma suosikkini). Testi erottaa hCG-pitoisuuden 25 mIU/ml eli se ei ole mikään ultraherkkä testi eikä näin ollen todennäköisesti näyttäisi vielä plussaa (nyt olisi siis aivan enimmillään rv 3+5). Omasta mielestäni testi oli hyvinkin negatiivinen, mutta silti siinä näytti olevan aivan haalea viiva. Päätin siis hakea herkemmän testin, koska tilanne on tuo edellä kuvaamani.

Hain siis apteekista Clearbluen herkän testin ja tein sen lounaan jälkeen noin 4 tunnin pidättelyllä. Myönnän, etten todellakaan odottanut näkeväni kahta viivaa enkä katsonutkaan testiä sen tekeytyessä, vaan puuhailin muuta. Niin vain siihen kuitenkin piirtyi myös testiviiva! 

Olo on epäuskoinen. Meillä on ollut puoliskoni sanoin aivan käsittämätön osumistarkkuus viimeisen neljän kierron aikana: 3/4! (Ja 3/3 niistä, joissa oli ovulaatio.) Toisaalta tekemäni testi on ns. herkkä testi ja se erottaa näin ollen myös kemialliset raskaudet. Näillä viikoilla saaduista positiivisista tuloksista hiipuu joidenkin tutkimusten mukaan jopa 40 % lopulta negatiivisi.

Tästä käynnistyvät piinaavaakin piinaavammat viikot. Tällä hetkellä mietityttää oireiden laimeus edelliseen raskauteen (ja kaikkiin muihinkin edellisiin) verrattuna. Toisaalta tuntuu myös helpottavalta, ettei tunnu samalta, kuin kesken menneen raskauden alkaessa. Lisäksi välissä on loppunut imetys ja käytössä on ollut Letrozol eikä vertailulla muutenkaan saa todistettua mitään.

Onneksi joulu tekee tuloaan ja tuo tullessaan paljon puuhaa ja muuta ajateltavaa. Ehkä kolmas kerta toden sanoo! 🤞

2 kommenttia:

 1. Voi toivon todella paljon että siellä alkava hailu plussa pitäisi paikkansa ja tällä kertaa saisitte pienokaisen syliinne asti ❤️ ihanaa joulun aikaa teille sinne ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ❤ Alkaa näyttää siltä, että onni ei ollut taaskaan meidän puolella, vaan nuo viivat kuuluivat niihin noin 40 prosenttiin, jotka haalenevat negatiivisiksi.

   Ihanaa joulunaikaa sinne! ❤

   Poista