sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Verta. Ja kipuja.

Oloni on ollut tämän raskauden suhteen pääsääntöisesti hyvin luottavainen. Eilen kupla sitten puhkesi.

Aamusta alkaen alaselkää ja -vatsaa jomotteli aaltomaisesti. Ei mitään isoa kipua, mutta kuitenkin sellaista, johon kiinnitin huomioni, sillä aiemmin tässä raskaudessa minulla ei ole ollut mitään tuon seudun tuntemuksia jomottavaa keltarauhasta lukuun ottamatta. (Onnistuneessa raskaudessa niitä ei ollut missään vaiheessa.)

Veri saapui kuvioon illalla. Seksin jälkeen hulahti verta oikein kunnolla ja sitä tiputteli koko ajan väheten aina aamuun asti. Uskoisin kuitenkin, että kyse oli yhdestä hulahduksesta, jonka rippeitä kaikki muu sitten oli.

Illalla olin niin luovuttanut koko raskauden suhteen, etten soittanut edes äitiyspolille. Aamulla kuitenkin otin luurin kauniiseen käteeni. Kätilön mukaan veri(hulahdukset) seksin jälkeen ovat raskausaikana hyvin tavallisia, ja voi olla vain onneton sattuma, että (ehkä normaalista kohdun kasvusta johtuvat?) kivut sattuivat osumaan samalle päivälle.

Käsky päivystykseen kuitenkin kävi, sillä veren alkuperästä ei tietenkään voi olla varma ja meillä on se tilanne, että minä olen reesusnegatiivinen, kun taas puoliskoni on positiivinen. Tästä siis seuraa se, että mikäli kyseessä on keskenmeno, niin vasta-ainepiikki on annettava viimeistään kolmen vuorokauden kuluessa.

Lääkäriin on aikaa vielä vajaat kolme tuntia ja yritän nyt jotenkin pitää pakkaa kasassa. Oloni on tosiaan aika lailla toivoton ja olen varautunut kuulemaan sen pahimman. Onneksi ei tarvitse odottaa yhtään kauempaa.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Toivon kyllä sormet ristissä, että oli vain harmiton vuoto. Tiedän liiankin hyvin millaista huolta vuodot raskaudessa aiheuttaa - itsellä tuhruvuotoa tuli viimeksi eilen rv 13+5. Tämä siis oli jo neljäs vuotoepisodi tälle raskautta, toivottavasti viimeinen.

    Kunpa vauva ne löytyisi kohdusta hyvävointisena ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Fia! <3 Kaikki oli onneksi hyvin. Minä sain vasta-ainepiikin ja pikkuinen huiteli menemään kuin mikäkin. Koko vastasi viikkoja eikä verenvuodolle löytynyt sen kummempaa syytä - yhdyntä ja kehoni tämänhetkinen hormonicocktail tekivät yhdessä tehtävänsä ja normaalit kohdun kasvuun ym. liittyvät kivut nyt vain sattuivat huonoksi onnekseni samalle päivälle.

      Mutta kyllä osasi pelästyttää! Olin varautunut paljon enemmän siihen, että uutiset ovat huonot, kuin siihen, että saisimme hyviä uutisia. Verimäärä, joka minusta eilen vuosi tuntui niin poskettoman suurelta muistuttaessaan normaaleja menkkojani. Voi kun vuodot olisivat olleet tämän raskauden osalta nyt tässä. Meillä molemmilla.

      Poista