lauantai 16. kesäkuuta 2018

Kaikki hyvin

Meillä on aivan mahdottoman suloinen ja viihdyttävä vauva. Tiitiäinen on ollut täysin oma itsensä tuon sairaalaepisodin jälkeen. Eli toivottavasti selvittiin säikähdyksellä. Puoliskoni totesi tuolloin, että taidettiin soittaa turhaan hätäkeskukseen. Toisaalta se oli ohjeistus, jonka saimme ja hätäkeskuksessa he tekivät arvion siitä, lähetetäänkö autoa. Esitin vastauksena puoliskolleni kysymyksen, että kuinka hän olisi reagoinut tilanteessa, jossa aikuinen ystävänsä olisi herännyt flegmaattisena ja sekavana. Olisi kysynyt muutaman kysymyksen ja mikäli ei olisi saanut niihin kunnollisia vastauksia, olisi soittanut hätäkeskukseen. Niinpä.

Tietenkin sitä alkaa kuitenkin heti miettiä kaikenlaista ja olen ehtinytkin maalailla seinille jos jonkinlaisia mörköjä. Eniten on ehkä mietityttänyt synnytys, todella voimakkaine ja pitkään jatkuneine supistuksineen. Tiitiäisen sykkeet laskivat pitkään aina supistusten aikana eikä siitä aluksi oltu huolissaan, sillä ne palasivat aina supistuksen jälkeen normaaleiksi.

Jossain vaiheessa sykkeet kuitenkin laskivat sinne viidenkymmenen tietämiin ja pikkuiselta mitattiinkin laktaattiarvo. Tuo arvo oli hieman rajan alle, minkä takia ponnistusvaiheeseen tuli todella kiire ja pikkuista avustettiin kertaalleen imukupillakin. Mitään syytä huoleen synnytyksen kulun puolesta ei kuitenkaan ilmeisesti pitäisi olla.

Maanantaina on vuorossa kolmekuukautisneuvola rokotuksineen. Taitaa nyt siis käydä niin, ettemme ole päässeet rotarokotteen sivuoireista ennen ensimmäistä tehosteannosta. Vaan ehkäpä tuo tehoste päästää meidät helpommalla. Ja kyllähän nuo sivuoireet ovat helpottaneet todella paljon. Jäljellä on enää jonkinmoiset vatsanväänteet sekä hirvittävä piereskely. Pierukonserttia edeltää usein ilmeisen kivuliaat vatsanväänteet, mitkä haittaavat myös Tiitiäisen yö- ja päiväunia.

Pikkuisemme on kasvanut aivan hirveästi ja oppii koko ajan uutta. Viimeisimpänä hän on löytänyt oman kehonsa eri osat sekä päällään olevat vaatteensa. Pitänee kirjoittaa ihan oma ylistys Tiitiäisen edesottamuksista. Ei käy päivät pitkäksi hänen kanssaan ollessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti