sunnuntai 28. elokuuta 2022

Rv 36+1

Huomenna on toinen ylimääräinen kasvukontrolli. Myönnän, että jännittää. En tosiaan edellisissä raskauksissa osannut ajatella sikiön koosta konkreettisesti mitään. En edes Haitulaa odottaessa, vaikka tiesinkin, että poikkeava seerumiseulan PAPP-A-arvo lisäisi huomattavasti viikkoihin nähden pienipainoisena syntymisen riskiä.

Nyt pohdinnat sikiön koosta pyörivät mielessä päivittäin. Yhtä lailla jännittää se, että Peikkulaisen kasvu olisikin hidastunut, mutta myös se, että hän olisikin selvästi Tiitiäistä isompi. Enemmän toki jännittää se, että kasvu olisikin hidastunut, vaikka erityisesti en sitä nyt osaakaan pelätä, kun edellisillä mittauksilla hän on kasvanut keskikäyrällä (kuten toisaalta Tiitiäinen ja Haitulakin), minkä lisäksi tunnen ja näen liikkeet erinomaisen hyvin.

Lohduttaa ajatus siitä, että huomenna saamme jonkinlaisen arvion Peikkulaisen koosta. Samalla pääsen keskustelemaan synnytyksestä ja siihen liittyvistä ajatuksista lääkärin kanssa. Myönnän, että synnytys pyörii mielessäni paljon edellisiä kertoja enemmän. Osaan jo odottaa erilaisia asioita ihan eri tavalla, minkä lisäksi en pysty olemaan pyörittelemättä mielessäni ajatuksia siitä, että ehkä tämä on se kerta, kun asiat ei menekään niin mallikkaasti, kun edellisillä kerroilla kaikki meni lopulta niin hyvin. Typerää, tiedän. Mutta minkäs ihminen itselleen mahtaa.

Onneksi olen päässyt juttelemaam näistä ajatuksista ja etenkin Haitulan raskaudesta neuvolapsykologin kanssa. En varmasti olisi näin järjissäni, jos olisin joutunut painimaan yksin kaikkien ajatusten ja huolien kanssa, joita tämän raskauden myötä on noussut pintaan etenkin Haitulan raskauteen ja hänen pieneen sytymäpainoonsa liittyen. 

Tuntuu edelleen siltä, että näiden asioiden kanssa on niin uskomattoman yksin. Olen kyllä siinä mielessä onnekas ja onnellinen, että minulla on useampi ystävä, joiden kanssa olen näistä voinut puhua, mutta totuus on se, etten usko kenenkään voivan täysin ymmärtää tällaisten asioiden mukanaan tuomia tunteita, ellei niitä ole itse jollain tavalla käynyt läpi.

Epätietoisuus Peikkulaisen tilanteesta tuntuu Haitulan raskauden tuoman kokemuksen valossa pahimmalta. Onneksi huomenna pieni pala epätietoisuutta tulee kuitatuksi pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti